Chichen Itza – Mexico 2017

Chichen Itza – Mexico 20172017-12-01T00:06:44+01:00
  • Observatoriet Chichen Itza
  • Boldbanen Chichen Itza
  • Nunnery (maybe?) Chichen Itza Mexico

Fra den Store Danske:

“Chichén Itzá, mayaruinby i det nordlige Yucatán i Mexico. De tidligste arkæologiske fund i Chichén Itzá stammer fra før Kristi fødsel, men byen havde sin storhedsperiode 900-1200 e.Kr., og i den periode opførtes tempelkomplekserne, boldbanerne og det astronomiske observatorium. En af de i alt syv boldbaner er den største kendte i Mesoamerika, 140 m lang og 36 m bred.

Chichén Itzá udviste i sin storhedsperiode en forbløffende lighed med toltekernes hovedstad, Tula (i staten Hidalgo nord for Mexico City). Det såkaldte Krigernes Tempel er således næsten lig med pyramide B i Tula. Også religiøst var der en række fællestræk, tydeligst i toltekernes dyrkelse af Quetzalcoatl og dyrkelsen af Kukulkan i Chichén Itzá; begge ord betyder ‘den befjedrede slange’. Påvirkningen fra Tula kan skyldes en indtrængen, ledet af den sagnomspunde toltekerhersker Ce Acatl Topiltzin Quetzalcoatl i slutningen af 900-t. Forholdet mellem de to byer er dog stadig uklart, og nogle mayaforskere har foreslået, at påvirkningen er gået fra Chichén Itzá til Tula. Se også mayaer.

Chichén Itzá er en af Mexicos mest populære turistdestinationer; lokaliteten er desuden optaget på UNESCO’s Verdensarvliste.”

Som du kan se på fotoerne, er det ikke overrendt med turister, hvis man kommer tidlig på dagen!